DOXBIO

Velkommen til DOXBIOS forårsprogram 2018


I FARS HÆNDER premiere 28. februar

For 17 år siden blev Svens far, keramikeren Niels, fundet frosset ihjel i en snedrive få kilometer fra deres hjem. Sven har forsøgt at lægge opvæksten med den stærkt alkoholiserede far bag sig, men noget trækker i ham. Han finder en kasse med breve, afstøbninger og mystiske lydoptagelser, faren har efterladt, og på trods af familiens advarsler begynder han at grave i fortiden. Undervejs bliver det store spørgsmål, Sven må stille sig selv, om han uvidende har fortsat farens indre kamp og er på vej i hans fodspor?


SILVANA premiere 4. april

En inspirerende kærlighedshistorie og en knald-på musik film,
 der følger den svenske rapper Silvana Imam de første år i hendes karriere, hvor hun går fra undergrundskunstner og bliver stemme for en ny generation. I samme periode forelsker hun sig i den allerede etablerede stjerne Beatrice Eli og snart er de to et power-par, der sammen når mytiske højder på den svenske musikscene. Men efter et år i rampelyset, forsvinder Silvana pludselig med en melding om, at hun ikke er en super-helt, bare et menneske.


HJERTER DAME premiere 2. maj

For første gang nogensinde har en kvinde sat sig i spidsen for den samlede danske fagbevægelse. Filmen følger den tidligere kontorassistent Lizette Risgaard fra hun bliver valgt som formand for LO. De sidste tyve år har LO oplevet medlemsflugt og fagbevægelsens historiske betydning for det danske arbejdsmarked er truet. Filmen lukker os ind i det politiske maskinrum, hvor intet filmhold tidligere har haft adgang. Her træffes vigtige, men ikke altid lige populære beslutninger. Beslutninger, der sender Lizette Risgaard ud i et stormvejr blandt sine egne medlemmer.


FÆDRE OG SØNNER premiere 6. juni

Michael og hans far, den gamle hofmarskal Søren Haslund-Christensen er på loftet for at finde skjulte skatte fra fortiden. Bedstefar Henning var berømt opdagelsesrejsende og kulturarvs-indsamler blandt mongolske stammer og Michael har hørt rygter om, at Henning levede et hemmeligt dobbeltliv som britisk agent og våbensmugler. Nu vil han finde ud af, om det er sandt. Han vil også gerne have tid sammen med sin far, for Sørens helbred skranter og tiden er knap. Han får lokket sin far med på eventyr - på en rejse i farfarens fodspor tilbage i tiden til en historie om kærlighed og afsavn og et storslået spionkomplot.